Apie kaminų įdėklus

Kategorija:: Kaminai

Metalinis kamino įdėklas – puikus sprendimas norint atnaujinti seną plytinį ar statant naują modernų kaminą. Įdėklai yra montuojami kamino viduje ir sukuria glotnų metalinį kelią, kuriuo dūmai pašalinami į lauką iš kietojo ar skystojo kuro katilo.

Kamino paskirtis – pagerinti trauką degimo proceso metu. Degimo metu dūmai savaime kyla kaminu į viršų, tačiau lygus metalinio įdėklo paviršius dūmams nesukelia jokių papildomų kliūčių, jame nėra ertmių, kur galėtų kauptis suodžiai ar pelenai. Kitas svarbus metalinio įdėklo privalumas – efektyvus kondensato pašalinimas. Šildymo sezono metu, kai lauke itin žema temperatūra, lauke esanti kamino dalis patiria didelį temperatūrų kontrastą. Ant šilto kamino vidinių sienelių susidaro kondensatas, kuris pritraukia šalutinius degimo produktus. Plytos linkusios sugerti kondensatą, o lygiu metalo paviršiumi drėgmė nuteka žemyn į kondensato surinkimo indą. Taip metalo įdėklas apsaugo plytas ar betoną nuo rūgščių poveikio.

 

Kamino įdėklas gali būti montuojamas tiek į seną, jau pažeistą plytinį ar betoninį kaminą siekiant prailginti jo eksploatacijos laiką, tiek į naujai statomą kaminą norint užtikrinti efektyvią dūmų trauką ir apsaugoti kaminą nuo kondensato daromos žalos ar gaisro, kurio tikimybė didėja ant sienelių kaupiantis suodžiams. Metalinių įdėklų montavimas yra modernus, ne vienuose namuose išbandytas ir sparčiai populiarėjantis kaminų atnaujinimo ir patobulinimo būdas. Įdėklo efektyvumas džiugins tuomet, jei jis bus tinkamai sumontuotas ir laiku valomas.

 

Kaminų įdėklus gaminame pagal naujausias technologijas. Gamybai naudojame nerūdijantį 1,4404 (316L) markės plieną su molibdenu ir padidintu kiekiu chromo. Tai užtikrina didelį įdėklo atsparumą rūgštims. Plieninio įdėklo vamzdžiai yra suvirinami išilgai naudojant plazmines suvirinimo dujas. Vamzdžiai iš anksto specialiomis staklėmis išpjaunami taip, kad būtų lengva atskiras dalis sumauti, todėl jų montavimas yra paprastas ir greitai įgyvendinamas jūsų namuose.

 

Mūsų internetinėje parduotuvėje rasite apvalius ir ovalius plieninius kaminų įdėklus. Taip pat galite įsigyti pilnai įdėklo komplektacijai reikalingas detales: kondensato rinktuvus, pravalas, trišakius, tvirtinimo detales, įdėklų stogelius nuo vėjo ar lietaus ir kitas prekes. Siūlome visus ES reikalavimus atitinkančią, tvirtą ir ilgaamžę produkciją.

 

Taip pat siūlome profesionalias įdėklų montavimo ir priežiūros paslaugas, galime suteikti nemokamą konsultaciją elektroniniu paštu, telefonu arba darbų atlikimo vietoje. Atnaujinome ne vieną kaminą, todėl žinome, kokios detalės yra patvarios bei kaip taisyklingai sumontuoti kamino įdėklą, kad jis tarnautų ilgai ir šimtu procentų užtikrintų namų saugumą.

Komentarai

Palikti savo komentarą