Apie dūmtraukius

Kategorija:: Dūmtraukiai

Kadangi gyvename vidutinio klimato juostoje, namo šildymo sistema yra neatsiejama jo dalis. Dūmtraukį galime priskirti prie vieno iš svarbiausių individualaus namo elementų. Tik nepriekaištingai veikiant dūmtraukiui yra sukuriamas optimalus degimo procesas, tuomet išgaunama didžiausia šiluminė energija bei iš degimo katilo yra pašalinamos visos degimo metu susidariusios dujos. Tai apsaugo nuo nemalonaus dūmų kvapo, namuose būna šilta ir malonu gyventi.

Esant optimaliam degimo procesui (optimaliai dūmtraukio traukai) degdamas kuras pasiekia tokią temperatūrą, kokios reikia tam, kad būtų greitai ištraukiamos dujos ir dūmtraukio sienelės nepasidengtų kondensatu. Tokiu būdu dūmtraukio eksploatacija nekelia jokių rūpesčių ir jis tampa ilgaamžiu. Jei degimo procesas yra neoptimalus, sienelės pasidengia kondensatu, ant kurio vėliau kaupiasi suodžiai ir dėl to gerokai suprastėja trauka. Suprastėjus traukai prarandamas optimalus degimas, todėl dujos į dūmtraukį patenka atvėsusios, ant sienelių susidaro dar daugiau kondensato ir suodžių – tokiu būdu dūmtraukio trauka gali visai išnykti.

Jei ieškote tinkamo dūmtraukio savo naujai statomam namui arba jei norite savo seną ir daug problemų keliantį kaminą pakeisti nauju, mes jums galime pasiūlyti savo aukštos kokybės metalinius cilindro formos dūmtraukius. Mūsų dūmtraukiai yra pagaminti vadovaujantis naujausiomis technologijomis iš kokybiškų, sertifikuotų, ISO standartus atitinkančių medžiagų – visa tai užtikrina jų ilgaamžiškumą. Jų dizainas yra šiuolaikiškas ir novatoriškas, o tai aktualu dūmtraukį planuojant pristatyti prie namo. Mūsų dūmtraukius galima sumontuoti tiek namo išorėje, tiek jo viduje.

Dūmtraukis yra dvisienis – susideda iš dviejų, vidinio ir išorinio, metalinių vamzdžių. Vidinis vamzdis yra pagamintas iš specialiai kaminui skirto nerūdijančio, aukštas temperatūras pakeliančio plieno. Jo paviršius yra lygus ir glotnus, o tai svarbu norint, kad kaminas pasižymėtų gera trauka ir ant jo sienelių nebūtų galimybės susidaryti šlakui bei suodžiams. Išorinis vamzdis gali būti pasirenkamas individuliai – pagamintas iš blizgaus paviršiaus nerūdijančio plieno arba milteliniu būdu pagal RAL spalvų paletę nudažytos cinkuotos skardos.

Kad dūmtraukis palaikytų šilumą, tarp jo dviejų sienelių esantis tarpas yra užpildytas šilumine izoliacija. Šiltinamoji medžiaga papildomai yra armuota tinkleliu, kad laikui bėgant nesukristų ir neatsirastų tušti oro tarpai. Gretai įšylantis ir šilumą palaikantis dūmtraukis garantuoja gerą iš degimo katilo išmetamų dujų trauką.

Kitos svarbios dūmtraukio sudedamosios dalys yra trišakis, skirtas katilo prijungimui prie dūmtraukio, pravala ir viršutinis jo antgalis, saugantis kaminą nuo lietaus patekimo į vidų ir vėjo gūsių. Šioje elektroninėje parduotuvėje jūs rasite visas dūmtraukiui sukomplektuoti reikalingas dalis.

Komentarai

Palikti savo komentarą